De week van Moeder enzo – deel 64 – Laat ons maar schuiven

School
Bij ons begonnen de scholen weer deze week. Dat betekende dat iedereen (lees mijn kind en ik) weer op tijd naar bed moest en weer door de wekker gewekt zou worden. Devin en ik hebben een heel ander ritme dan school vereist dus dat is altijd even aanpoten voor de nachtuilen zoals wij.

En dat heb ik ook gemerkt. Ik was toch een beetje moe deze week. Het kan zijn dat ik af en toe teveel geef in een week en dan weer moet bijkomen (doseren is nog een aandachtspuntje), maar het kan ook zijn dat het vroege opstaan mij genekt heeft. Of ik ben gewoon, net als half Nederland een beetje snotterig en hoesterig (hebben jullie ook zo’n irritant kriebel hoestje? Ik ken momenteel zoveel mensen die wat af kuchen), dat kan ook.

En voor Devin is het ook altijd weer spannend zo’n eerste week. Weer in een volle klas met allemaal prikkels. Voorheen was Devin ook van slag hierdoor, maar tegenwoordig voelt mijn kind beter aan wanneer het een punt hoofd (overprikkeld hoofd) krijgt en stapt er dan even uit. Devin gaat dan even naar een speciaal lokaal om te ontprikkelen en stapt dan een uur later weer de klas in. En dit is super knap, dat ze nu zelf anticiperen, omdat ze voorheen helemaal overprikkeld waren en rustig een hele dag in lokaal 100 (zo heet het speciale lokaal) zaten. Dus we kunnen stellen dat er vooruitgang geboekt wordt.

Psychiater
Nu wordt er niet op elk gebied vooruitgang geboekt. Of eigenlijk ook weer wel. Het blijft in het leven namelijk vallen en opstaan. En Devin was voor de vakantie weer even gevallen en na twee weken van rust weer opgestaan, geloof ik. Zo’n gezellig en vrolijk kind had ik in tijden niet gezien, heerlijk!

Maar dat wil niet zeggen dat we het in de gaten moeten houden, want soms is niet alles wat het lijkt. En dus kwam er weer even een gesprek met de psychiater zelf aan te pas, om te beoordelen wat het vervolgtraject zal zijn. Want dat het nog niet klaar is met therapie is zeker. En dat geeft niets. Ik ben blij dat we al bij een zorginstelling zitten en niet op de wachtlijst staan zoals vele anderen.

Laatste loodjes
En met school wordt het ook even spannend. De laatste weken/maanden zijn ingegaan. Straks komt er nog een toetsweek en dan wordt het erop of eronder en ik zal je zeggen, het kan alle kanten op. Af en toe denk ik , mijn kind redt het wel, maar dat komt er weer zo’n enorme uitglijder (lees 3,8 of zo) die bijna dan niet op te halen is. Dus het wordt spannend. Havo3 altijd lastig zeg ik 😉.

Bezoek
Ook kregen we deze week hoog bezoek. Van een bekend documentairemaker die onze camping had opgemerkt. Gelukkig kom ik uit de mediawereld en heb ik nog media vrienden die ik kon raadplegen, want hier had ik ook geen kaas van gegeten. En ik moet ook altijd een beetje gerustgesteld worden dat het goed is. Het is ook een lastig onderwerp, omdat je geen mensen in beeld wilt brengen die dit niet willen (en dat zouden we ook nooit doen), maar ook weer bekendheid nodig hebt om verder te kunnen komen. Een lastig dilemma.

Nou gaat zo’n traject lang duren en moet zoiets ook over heel veel schijven (lees net coördinatoren bij de publieke omroep, dan alle omroepen zelf nog etc.) dus voordat het zover is, ben je als bezoeker van onze camping allang al geïnformeerd. Waarschijnlijk komt er nu een tussenoplossing waarbij ze alleen de makers gaan volgen. En dat komt dan online (wel heel groot online). Ook spannend natuurlijk want al onze blunders (of leerpunten) zullen ook bloot komen te liggen. Het is ten slotte onze eerste keer en Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Maar het wordt wel lekker echt.

Niet boeiend
En ik ben weer een illusie armer dat ik leuk zal zijn op tv hahaha. Bijna niemand is leuk voor een kwartier aldus de programmamaker. Dat zijn echt uitzonderingen. Sommige zijn wel 8 minuten lang leuk (ik mocht mij hieronder scharen) en de meesten mensen zijn of helemaal niet leuk of maar voor 2 minuten leuk op tv. Dus het is mij duidelijk dat het vooral niet alleen over Devin (die is zeker leuk voor 15 minuten vind ik persoonlijk) en mij moet gaan. Als je vindt dat jezelf heel leuk bent en een mooi verhaal hebt, boek dan snel een plek op onze camping, want we hebben je nodig 😉. Zonder jou is de docu niet leuk genoeg! Nee alle gekheid op een stokje, zover is het nog lang niet. Het is mooi dat er over tv wordt gesproken en ooit komt het er wel. Of niet.

Het komt zoals het komt
Ik laat het los, het is geen must. Wat ik heel erg geleerd heb van dit traject is dat het komt zoals het komt. Ik laat alles elke keer los, je boekt of je boekt niet, we krijgen media aandacht of niet, gaten in het programma worden altijd weer opgelost door andere leuke activiteiten (zo komt mijn nichtje, die bij L’Oreal werkt, in het weekend opeens een make-up workshop doen, hoe leuk!) en we zijn nog met leuke drag artists bezig die een enorm feestje gaan bouwen. Het programma vult zich weer vanzelf.

Officiële opening
De camping zal 2/8 officieel geopend worden. Iets later dan de start, zodat we heel even kunnen inkomen. Dus alle mensen die in de midweek komen, hebben mazzel. Die krijgen een extra feestje met wat extra. Wat dat extra is, zeggen we als de tijd daar rijp voor is.

Want nogmaals, het loopt zoals het moet lopen. Nooit gedacht dat ik dit onder de knie zou krijgen. Het mooiste komt als je het loslaat en het niet verwacht, heb ik inmiddels geleerd. En er is zoveel dat nog op je pad kan komen, dat je nog niet weet. Want wat ons allemaal overkomt, had ik niet van tevoren ook niet kunnen bedenken.

Dus laat ons maar schuiven.

Liefs, Devin & Brenda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!

0
    0
    Winkelmand
    Winkelmand is leeg← Terug naar de webwinkel