Camping - Devin en Brenda

Pop-up camping “de Paradijsvogel

Komende zomer is het zover. Dan openen we een kleurrijke en kleinschalige familiecamping in Lelystad. Een bijzondere plek waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Voor wie is het?
* voor LHBTIQ+ kinderen /tieners/jongeren en hun ouders.
* voor jongeren van 15 t/m 18 jaar die zelfstandig willen komen (jonger of ouder? overleg even met ons).
* voor LHBTIQ+ ouders MET kinderen

Wat houdt camping “de Paradijsvogel” in?
De Regenboogcamping zal een veilige plek zijn waar je gelijkgestemden kan ontmoeten, kan chillen en kan experimenteren in je zoektocht naar je identiteit. Dit laatste vinden wij erg belangrijk, omdat het soms niet meevalt om je staande te houden in deze harde maatschappij die er vaak iets van vindt als je opeens in een jurk of op hakken loopt of met een andere naam door het leven wilt gaan. Wij hebben de plek gecreëerd waar je dit gewoon kan doen en waar je kan ervaren hoe het is om helemaal jezelf te kunnen zijn. Ook voor ouders zal het een plek zijn waar je zonder zorgen (dat je kind gepest of buitengesloten wordt) kunt vertoeven en met elkaar ervaringen kunt uitwisselen. Hier zijn meer ouders die jou en de dingen waar je tegenaan loopt helemaal begrijpen. Te beginnen met mijzelf.

Wanneer? 
Het is de eerste (en zeker niet de laatste) keer dat we dit doen en daarom is het nog even zoeken naar de aanpak.

We starten met een weekend en een midweek en zodra deze vol is, gaan we kijken naar een verlenging.

Weekend : laatste weekend juli (vrijd. 29-7 t/m ma. 1-8)
Midweek : eerste week augustus (ma. 1-8 t/m vrijd. 5-8)

Let op: mocht je deze periode niet kunnen, zorg er dan voor dat je bij ons aangeeft dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de camping, omdat we gaan verlengen zodra deze midweek/weekend vol is en we je dan direct kunnen informeren over het vervolg.

Houd mij op de hoogte (als je nu niet kan)

Geef dan direct ook aan wanneer je wel zou kunnen want we zijn nog aan het kijken wat nog meer de beste week is.

Afbeeldingsresultaten voor regenboogvlag Programma: (wordt constant ge-update, alles is bij prijs inbegrepen!)

* aankomstdiner door ons verzorgd (weekend en midweek)
Hoe leuk is het om als je aankomt op de camping niet te hoeven koken? Dat lijkt ons heerlijk en daarom verzorgen wij deze avond het eten en zullen we het niet laten om jullie tussendoor ook te entertainen of te prikkelen. Wat het leuke is van samen eten, is dat je direct de anderen op de camping leert kennen.

================================================================================

* WagaStorm : workshop drag (weekend en midweek) & bingo bitch (weekend) en grote show bij opening camping (midweek)

Met grote trots kunnen we verklappen dat we Wagastorm bereid hebben gevonden zowel in het weekend als in de midweek bij ons langs te komen. Wagastorm stond al met bevrijdingsdag op het grote podium in Wageningen en gaat bij ons ook voor de nodige vertier zorgen.

Drag is voor Robert een manier geweest om helemaal zichzelf te vinden en daarom geeft hij ons een workshop Drag. Dit doet hij samen met z’n vriend. Daarna zullen ze afsluiten met een geweldige Bingo Bitch. Je kan er prijzen bij winnen, maar of deze prijzen nou helemaal zijn wat je er van verwacht had, laten we nog even in het midden ;). Hier wil je bij zijn! Ps: je kan hier ook losse tickets kopen voor dit openingsfeest als je er niet bij bent de midweek. Dan kun je meteen sfeer komen proeven.

In de midweek komt Wagastorm op dinsdag 2-8 bij ons langs en zullen ze samen met hun beste vriendin, allias de dj van het gezelschap, een show geven bij de officiële opening van de camping. Reken maar dat dit een feest gaat worden! Hier wil je bij zijn! Ps:  je kan hier ook losse tickets kopen voor dit openingsfeest als je er niet bij bent de midweek. Dan kun je meteen sfeer komen proeven.

===================================================================================

* workshop tekenen (weekend)

We gaan eerst individueel tekenen, maar uiteindelijk wordt het kunstwerk van ons allemaal. Want jouw verhaal zou zomaar op die van een ander kunnen lijken.

========================================================================================

* avontuur in het donkere bos (alleen midweek)
We organiseren een heel leuk spel in het bos voor alle kinderen. We beloven dat het een klein beetje spannend is, maar niet TE.

========================================================================================

*  kampvuuravond (en): (weekend en midweek)
Pal naast ons veld ligt de kampvuur plaats waar we ‘s avonds gezellig kunnen aanzitten en de kinderen marshmallows kunnen maken.

======================================================================================

* borrel/koffie uurtje  voor ouders (weekend en midweek)
Ook ouders kunnen gelijkgestemde ouders ontmoeten op onze camping. Hoe fijn is het als je hoort dat een andere moeder/vader tegen hetzelfde aanloopt als jij. Dat je dezelfde zorgen deelt, maar ook dat je ziet dat je kind bij ons helemaal niet anders is, omdat er meer zijn zoals jouw paradijsvogel? In ons pop-up restaurant organiseren we afwisselend koffie en borreluurtjes met elkaar en de eerste kopjes/flessen wijn zijn van ons 😉 
=====================================================================================
* heels & catwalk lessen by Devin (weekend en midweek)
Devin leert je hoe je op hakken kan lopen. Wat zijn de dingen waar je op moet letten en hoe blijf je recht overeind. Daarna zal Devin je leren hoe je als een echt model kunt lopen op de catwalk. We doen ons best om ook zelf een voorraadje hakken te verzamelen, maar als je ze hebt, neem ze dan alsjeblieft mee voor het geval dat we je maat niet hebben.

Voor degenen die echt enthousiast zijn geworden, organiseren we tijdens de bonte avond ook een mini catwalk show waarin je jezelf kan presenteren als Fully You. Je trekt datgene aan waarvan je vindt dat dit helemaal jou zelf representeert. Met of zonder hakken, dat mag jij bepalen. Dus neem deze kleren mee!

=====================================================================================

* Word een echte Robinson! (alleen in midweek):
Camping eigenaar Piet weet als geen ander hoe je een vuurtje moet maken, welke dingen je uit de natuur kunt eten (spannend onderdeel) en hoe je een hut kan bouwen met alleen een zeil en wat touw. Een workshop van 1,5 uur waarin je overlevingstechnieken krijgt aangereikt en je daarna als een echte Robinson door het leven kan ;).

=====================================================================================

* wandelen (ouders): (weekend én midweek)
We gaan al wandelend met elkaar in gesprek. Deze wandeling die voor iedereen geschikt is (als je kan lopen) wordt begeleid door Josanne onze eigen coach die ook te zien is in onze ondersteuningsavonden/programma’s en die mij als moeder er door heen gesleept heeft toen ik het moeilijk had met de zoektocht van Devin. Dankzij haar ben ik rustiger geworden en heb ik dingen weer sneller op de rit als het even tegenzit. Als ouders lopen we met een kind dat anders is, namelijk tegen dezelfde dingen aan. We hebben zorgen, soms angsten, kampen met verdriet en moeten opboksen tegen die soms oh zo harde maatschappij. Allemaal onderwerpen die uitgebreid aan bod komen in ons online ondersteuningsprogramma.

Josanne zal een aantal dingen uit dit programma met jullie gaan delen en doen tijdens het wandelen. Wat deze zijn, is natuurlijk een verrassing. Maar je zal er enorm veel van leren, je meer bewust worden van bepaalde patronen en er (nog) sterker uitkomen. Een leuke en praktische (niet zweverige) activiteit waar je als ouder geen spijt van gaat krijgen. Aanrader!

======================================================================================

*afsluiting: (weekend op zondagavond en midweek op donderdagavond)
Bij zo’n kleurrijke camping hoort natuurlijk ook een kleurrijke afsluiting waarin je iets mag laten zien van jezelf. Een soort van bonte avond, maar dan net even anders.

Maar even zonder gekheid. Ook hier geldt weer niks hoeft en bijna alles mag. Je mag lipsyncen (playbacken), een truc laten zien of misschien wel meedoen met de catwalk. Of misschien wil je wel je persoonlijke verhaal vertellen of ons meenemen in de persoonlijke reis die je dit weekend/deze week hebt gehad? Wat jij wilt en wij kijken er met de hele camping.

=========================================================================================

Diverse andere dingen
Verder is er veel gelegenheid om te chillen op onze vele chill plekken, mag je Engels praten waar jij maar wilt, zullen we alle ouders een keer een andere naam geven (weten ze ook eens hoe dat voelt), kan je experimenteren met kleding, make-up en hakken en laten we het soms ook gebeuren om iets spontaans te kunnen doen.

Verder is er een trampoline, een boomschommel, een kleine speeltuin, wat fietsjes/skelters en een pinpong tafel en kun je bij de receptie kaartjes voor het zwembad in het dorp met korting kopen.

Activiteiten in de omgeving

 • Bataviastad (shoppen en eten)
 • Kartcentrum Lelystad
 • De Orchideeënhoeve in Luttelgeest
 • Prettuin Dop en Erwt in Lelystad
 • Toms Creek Fishing Adventure
 • Boerkok in Lelystad
 • Het Belevenissenbos (speelbos, klauteren en zwemmen)
 • Natuurpark Lelystad (met wilde dieren)
 • Flevopolder beach Zeewolde
 • Het Houtribhoekstrand. Zwemstrand het Bovenwater
 • Zuiderzee museum Enkhuizen
 • Enkhuizen
 • Walibi Flevoland

Accommodatie
Op onze speciale Regenboogveld kun je komen kamperen met je tent / caravan of camper (max. 6 meter incl. dissel). Er zijn 10 Ampére stroompunten en een waterpunt vlakbij het veld. Mocht je geen accommodatie hebben, stuur ons dan een mail (info@moederenzo.nl) en dan denken we even met je mee. We hebben zelf 2 tenten die we beschikbaar (inmiddels vergeven) hebben en die je van ons kan huren.

 

Geen zin om te kamperen?
Het is ook mogelijk om een andere accommodatie te boeken op het overige (algemene, geen regenboog) deel van de camping. Denk aan boomhutten, een tipi tent, een container, een pipo wagen of luxe safari tenten die er al staan. Tegen een meerprijs kun je dan gewoon mee doen met het programma van onze Regenboogcamping en ben je er toch bij.

Genderneutraal sanitair
Voor de tieners/jongeren die hier behoefte aan hebben, hebben wij genderneutraal privé sanitair gereserveerd dat ook dicht bij ons veld staat. Zo proberen we met iedereen rekening te houden. Meld het bij aankomst even als je hier gebruik van wilt maken.

Prijzen *
Weekend familieplek (vrijdagmiddag-maandagmorgen)     €425,-
Midweek familieplek (maandagmiddag-vrijdagmorgen)      €525,-
Weekend jongerenplek (vrijdagmiddag-maandagmorgen)  €185,-

* we behouden ons het recht om deze tussentijds aan te passen als je nog niet hebt geboekt
** de camping gaat door bij 75% van de bezetting (update; camping gaat def. door)

Alle genoemde prijzen voor familieplekken gelden tot een max van 4 personen. Bij 5 of meer personen dient een toeslag per persoon betaald te worden.

RESERVEER JE PLEK NU!

Uiteraard zal er zowel in het weekend als ook in de midweek veel ruimte zijn om samen te genieten en te chillen op een laagdrempelige manier. Niets moet, en een hoop mag.

Genderneutraal sanitair
Voor de tieners/jongeren die hier behoefte aan hebben, hebben wij genderneutraal privé sanitair gereserveerd dat ook dicht bij ons veld staat. Zo proberen we met iedereen rekening te houden. Meld het bij aankomst even als je hier gebruik van wilt maken.

Het wordt vast een feest van herkenning op deze plek vol paradijsvogels. Een camping waar je (kind) dit keer geen buitenbeentje zal zijn en met heel veel zelfvertrouwen weer naar huis zal gaan. Gewoon, omdat het gezien heeft dat er meer zijn zoals hij/zij/hen.

RESERVEER JE PLEK NU!

We verwachten dat er veel animo zal zijn voor de camping en i.v.m. de kleinschaligheid zal het ook snel vol zijn. Wil je er beslist bij zijn, meld je dan hieronder aan (in het geval van eventuele verlenging zullen we je benaderen).

Houd mij op de hoogte (als je nu niet kan) 

Houd ook onze Facebook pagina in de gaten!

Leuk als je erbij bent!

0
  0
  Winkelmand
  Winkelmand is leeg← Terug naar de webwinkel