Ondersteuningsavond 05/01/2022 (19.30 uur)

 0,00 incl. BTW

Artikelnummer: avond Categorie:

Beschrijving

Een tijdje geleden hadden we een heel mooi gesprek met een moeder van een kind dat zich anders voelt. Deze moeder was moe, wiebelig en twijfelde of ze wel aan onze training moest beginnen op dit moment. Want ja dat was vast hard werken en dat kon ze er nu echt niet bij hebben.

We maakten kennis en binnen no time wist onze coach Josanne de kern bij haar te raken. Het ontroerde haar (en mij ook). Ze hoefde niet hard te werken, maar gewoon weer eens te voelen wat er binnenin haar leefde.

Dat dit ook mij raakte, was logisch. Ik heb jarenlang namelijk mijn gevoel uitgeschakeld als het even te moeilijk werd. Dat was mijn overlevingsmechanisme geworden en hierdoor kon ik met dingen omgaan. Ik heb een prachtig kind, maar ik heb er ook veel verdriet om gehad. Verdriet dat Devin gepest werd, depressief was en dat het leven anders zou lopen dan ik dacht.

Angst zorgde er bij mij voor dat ik niet goed meer bij mijn gevoel kon komen. Ook deze lieve vrouw had herkenbare angsten en Josanne vertelde haar wat de functie van angst is. En daarna liet ze mij vertellen hoe ik nu met mijn angsten omga. Er zijn dagen dat ik namelijk al met angst wakker word. Dan grijpt het mij naar mijn keel en denk ik ojee een nieuwe dag. Waar dit precies vandaan komt, weet ik niet, maar ik heb geleerd om deze angst niet meer te negeren en er even aandacht aan te besteden. En het dus te voelen. Het grappige is, dan is het ook zo weer weg. Uiteraard wil ik er liever helemaal vanaf en ben ik een beetje teleurgesteld als het weer de kop opsteekt. Maar misschien hoort het wel bij mij en is dit wat het is. Ik kan er nu mee omgaan.

De combinatie van een coach die de kern wist te raken en een moeder die haar gevoel echt begreep, vond ze heel erg fijn. Ze voelde zich door ons gedragen en ook dat raakte mij. Door het persoonlijke contact zag ze geen enkele reden meer om niet meer met ons ondersteuningsprogramma (want we hebben meteen de naam veranderd) aan de gang te gaan. Sterker nog ze had er zin in.

En zelf merkten we dat we hier echt heel erg blij van worden. Niet van het feit dat ze ons programma gaat doen, maar dat ze zich gesteund voelde. Dat we iemand weer een zetje hebben gegeven. Dit is precies waarom we dit zijn gaan doen. En daarom besloten we een gratis ondersteuningsavond te organiseren. Voor ouders van kinderen die zich anders voelen. Gewoon om ze de erkenning en steun te geven die ze verdienen.

In anderhalf uur mag je al je vragen aan ons stellen. Of je verhaal delen met gelijkgestemden. Zodat ook jij je na deze avond weer een beetje gedragen voelt.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor 5 januari aanstaande – 19.30 uur? Dan kan dat hier via de webshop (gratis afrekenen) of stuur ons gewoon een mailtje (info@moederenzo.nl). Of deel het met ouders die het kunnen gebruiken.

Liefs Josanne en Brenda

Ps 1: Als je de 5e niet kan, stuur ons dan ook een mailtje. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe ondersteuningsavonden die er zeker gaan komen.

Ps 2: Er komt ook een gratis online ondersteuningsavond (of middag) voor kinderen die zich anders voelen. Met Josanne en Devin als ervaringsdeskundige. We denken dat dit ondersteunend is in tijden waarin enorme wachtlijsten zijn. Ik glim nu al van trots dat mijn kind hieraan wil meewerken. Een datum volgt nog. Je mag ons ook een mailtje sturen als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ondersteuningsavond 05/01/2022 (19.30 uur)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!