Brenda en Devin

Over Brenda

Brenda SchaaperIk ben Brenda, trotse moeder van Devin. In het dagelijks leven probeer ik het moederschap te combineren met het ondernemerschap en dat lukt steeds beter, omdat ik geleerd heb om de dingen waar mijn kind regelmatig tegenaan loopt, niet leidend te laten zijn. Ik kan er nu goed mee omgaan en dat geeft een hele hoop rust. Ik heb twee bedrijven, Tavolo enzo, een bedrijf dat mooie en vooral hele gebruiksvriendelijke eettafels verkoopt (neem gerust eens een kijkje).

En natuurlijk Moeder enzo, een bedrijf dat ik echt uit vanuit mijn hart ben gestart en vanuit maatschappelijk oogpunt doe.

Hoe het begon

Het is allemaal begonnen met mijn blog Moeder enzo. Daarin schrijf ik over het echte leven met mijn kind Devin dat zich anders voelt. Als je dit wilt volgen dan kan dit op mijn website of via FB & Instagram. Inmiddels schrijf ik ook voor Famme en J/M ouders en schuif ik af en toe aan in Koffietijd. Ik vertel over mijn zorgen als moeder en over de dingen waar we in het dagelijks leven tegenaan lopen. Soms is dat best veel.
Devin is zo erg gepest dat hij op een gegeven moment niet meer wist hoe hij moest leven en van school is gewisseld. Dit had ook een enorme weerslag op mij als moeder. Ik heb echt van Josanne (de coach waar ik nu ook mee samenwerk in ons ondersteuningsprogramma) moeten leren hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

Voor een ouder is het namelijk niet altijd gemakkelijk als je kind anders is. Daar weet ik alles van. Maar eigenlijk zijn onze kinderen de paradijsvogels in de maatschappij. Ze kleuren ons leven en ik vind ze heel erg moedig. Ze hebben namelijk het lef om zichzelf te zijn, ook als dat betekent dat ze dan buitengesloten en gepest worden. Maar jezelf zijn, levert je ook iets op. Daar is Devin het levende bewijs van. En die positiviteit wil ik ook graag met jullie delen.

Ik ben een dankbaar mens en hoop dat ik met Moeder enzo echt iets voor je kan betekenen als ouder en je mag leren wat ik zelf ook heb geleerd. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Over Devin

DevinDit is mijn lieve kind Devin. Hij is 15 jaar en komt van oorsprong uit China. Devin houdt van lang haar (met rode lok), van gelakte nagels en is dol op zijn hakken waar hij regelmatig op loopt alsof hij op een catwalk loopt. Een beetje anders dus.
Dit kind is heel creatief, schrijft of breit graag, omdat hij daar zo lekker rustig van in zijn hoofd wordt. Want soms is hij ook een beetje overprikkeld. Mijn kind is vrij theatraal en zit op theaterles. Dat gaat hem goed af en hij heeft daarom al wat kleine rolletjes mogen spelen in bekende Nederlandse films.
Devin praat graag Engels, is dol op knuffelen en heeft zijn eigen naam veranderd. Vroeger heette hij Yens, maar hij vond deze naam niet goed bij hem passen en heeft er toen Devin van gemaakt. Dat was behoorlijk wennen voor ons allemaal, maar nu vinden we het een hele goede keuze.

Non-binair

Mijn kind is non-binair. In het begin had ik geen idee wat dit betekende, maar Devin voelt zich een persoon, dus niet perse mannelijk of vrouwelijk. Ik wist altijd al dat mijn kind gay was, maar aan al die LGBTQ termen moest ik wel even wennen. Het non-binaire is wel de reden dat ik hem niet meer mijn zoon, maar bewust mijn kind noem. Zoals je gemerkt heb, schrijf ik nog wel in de hij en hem vorm i.p.v. hun en hen. Voor nu laat ik dit nog even zo, maar wie weet pas ik dit in de toekomst wel aan. Stap voor stap heb ik geleerd in mijn eigen ondersteuningsprogramma 😉

Devin is de reden dat ik Moeder enzo gestart ben. Een kind uit mijn hart dat ik zelf niet mooier had kunnen maken.

0
    0
    Winkelmand