De week van Moeder enzo – deel 58 – Focus op de leuke dingen

Ik moest even nadenken bij het schrijven hoe mijn week was geweest. Dat komt, omdat er in een week veel is gebeurd, dat ik even moet nadenken waar ik zal beginnen.

Aanpak school n.a.v. pesterijen
Tja was zal ik daar eens van zeggen. Ik vind de school waar Devin op zit heel erg leuk qua diversiteit. Het is een school waar ontzettend veel kleurrijke kinderen lopen, een grote GSA (de LHBT verenigd) groep is en waar je volledig jezelf mag zijn. Dus als Devin op woensdag hun hakken aan willen dan kan dat. Sterker nog, als ze het niet doen, vragen docenten waar de hakken zijn (tot grote vreugde van Devin die zich dan gezien voelt).

Maar ja, er zijn ook altijd groepjes kinderen die, om welke reden dan ook, de LHBT niet zo’n warm hart toedragen en het niet begrijpen ook. En ook dat mag, zolang je je niet met hen bemoeit en hen met rust (lees in hun waarde) laat. Maar dat is dus niet zo. Het moment dat er voorwerpen gegooid gaan worden, gaat mij een brug te ver. Na twee mails, een telefoontje en nog een brand mail belde de mentor mij gelukkig terug. Die was het helemaal met mij eens en vond het ook niet kunnen. Het speet hem ook dat ik niets van de hoofd havo3 had vernomen (en daarom had hij ook even gewacht met reageren) en dat spijt mij tot op de dag van vandaag nog steeds. Want ik heb nooit meer iets gehoord en dat voelt voor mij een beetje onveilig. Laat staan voor die kinderen.

Ongeloofwaardig
Mijn kind kwam van de week thuis met het verhaal dat hun LHBT vrienden en Devin zelf dachten dat school hun verhaal over de pesters niet geloofden. Dat is niet zo weet ik van de mentor, maar ik kan mij wel voorstellen dat als er niemand naar je toe komt om met je te praten en je vertelt dat er actie ondernomen wordt, je je dan niet zo gezien voelt. En dat is gek voor een school waar je helemaal jezelf mag zijn. En onveilig ook.

Alsof je aan de goden overgeleverd bent. Want zover ik weet, wordt er alleen maar meer gesurveilleerd en is de groep (die bekend is, omdat het niet de eerste keer is) nog niet aangesproken is op hun gedrag. Dus we gaan eerst wachten totdat het weer gebeurt (en de mentor gaf ook al toe dat het in het geniep gebeurt dus dat het lastig is om ze te betrappen), voordat we iets gaan doen. Een beetje gek vond ik, maar dat zal aan mij liggen. Ik heb het ook gemeld, maar ook daar kreeg ik geen antwoord op.

Focus op iets anders
Nu gaat het wel prima met mijn kind (denk ik, want Devin kan ook veel verbloemen) dus ik laat het voor nu maar even. Ik heb school diverse keren aangesproken, niet echt wat gehoord en stop mijn energie nu weer even in leuke dingen heb ik besloten. Ik heb wel goed contact met de vertrouwenspersoon van school waar ik veel vertrouwen in heb. En mocht het uit de klauwen lopen dan grijp ik natuurlijk in en ga ik naar school toe. Want mailen of bellen heeft geen zin, dat is duidelijk.

De leuke dingen
Maar goed nu de leuke dingen. Ik ben volledig ondergedompeld in de wereld die LHBT heet. Ik ontmoet ontzettend veel hartelijke mensen die zich beroepsmatig of vrijwillig inzetten voor deze doelgroep en die dol enthousiast zijn over het feit dat we activiteiten organiseren voor een groep (kinderen/jongeren 10-18 jr) waar nog weinig voor is. Overigens vindt iedereen het wel lastig om deze doelgroep te bereiken en ook daar hebben wij nog moeite mee, maar we hebben er vertrouwen in dat we beetje bij beetje ons netwerk verbreden. Maar mijn laptop maakt overuren met de online afspraken (geleerd in Corona tijd) die ik heb.

De wereld die Drag heet
Via een vriendin die bij ons kwam eten, ben ik in contact gekomen met een oud collega van haar (hoe kan het verkeren) die in de weekenden Drag queen is. Ook daar ging een hele wereld voor mij open. Ik vond het fantastisch als ik eerlijk ben. En nee dit is zeker niet altijd zo geweest. Ik weet nog goed dat mijn kind op een dag ook zei dat ze misschien wel de Drag kant op wilden gaan en ik een lichtelijke hart verzakking kreeg. Het eerste dat ik dacht, ook dat nog erbij.

Maar zoals het met alles gaat, moet je het soms even de tijd geven. Even laten bezinken. Mijn kind is vooralsnog geen Drag (heeft wel een jurk en hakken, maar dat is het dan) en ik zou het inmiddels niet erg meer vinden. Het is een soort alter ego. Je kan even helemaal iemand anders zijn. Net zoals ik zag bij Dutch Comic Con dat vorig weekend in Utrecht was. Ook die mensen waren voor 1 of 2 dagen compleet iemand anders. Leuk toch? Maar zo dacht ik er twee jaar geleden echt niet over. Ik ben een keer met mijn kind mee geweest naar dat evenement en ik voelde mij super ongemakkelijk eronder. Maar ook dat gevoel is er niet meer. Iets met alles went.

Drag Show
Dit weekend gaan Devin en ik naar een grote Drag show in Rotterdam en ik kijk er enorm naar uit. Eigenlijk hoop ik dat mijn kind zich ook gaat uitdossen. Dat lijkt mij enig. Ik heb in ieder geval een roze pak (de winkels hangen er vol mee) gekocht en ga met hen mee shinen. We hebben een hotel geboekt, zodat moeders bij de afterparty een lekker wijntje kan drinken, terwijl haar kind kennis maakt met de Drags en gaat dansen.

Moeder enzo live!
Maar goed even terug naar ons event dus. We hebben Josephine D. Lite geboekt om te komen op treden. En mijn kind doet een nummertje met haar mee. Dus het wordt zeker een spektakel in een kerk. Hoe grappig is dat. Ook zullen we wat kennis gaan delen dus het wordt niet alleen maar over the top. Iedereen die de LHBT een warm hart toedraagt, is welkom op dit evenement op 14 mei.

En komende week gaan we weer even bij de camping kijken. Afgelopen week zat de plotselinge sneeuw ons in de weg. Maar ook dat programma wordt erg leuk. We zijn in gesprek met een trans vrouw die leuke activiteiten gaat organiseren op onze camping (als het ons ligt). Dus dat wordt ook steeds duidelijker allemaal. Naast familieplekken kunnen jongeren in de leeftijd 15-18 ook alleen komen. Daar hebben wij dan accommodatie voor geregeld. Het is te boeken per weekend of midweek.

Help ons alsjeblieft!
Dit blijven we zeggen, want het is belangrijk dat we zo breed mogelijk de juiste mensen/kinderen/jongeren weten te bereiken. Dus je kan ons helpen als je iemand kent die werkt met LHBT jongeren of als je zelf ouders van LHBT kinderen kent. Dat je dan deze dingen met ze deelt. Alleen op deze manier en met elkaar kunnen we de wereld een beetje mooier maken. En dus heb ik ook jullie hulp nodig. Mijn dank is groot. Ook namens Devin.

Liefs, Devin en Brenda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!

0
    0
    Winkelmand
    Winkelmand is leeg← Terug naar de webwinkel