Wie is moeder enzo?

Meer over moeder:

Mijn naam is Brenda. Ik woon samen met mijn zoon Yens en een kat, Griezel, die niet helemaal goed is. Althans dat denken wij. We wonen in een appartement met weergaloos uitzicht. Daarop is het ook uitgekozen want groot is het niet. En we zijn omringd door ouderen, ook wel bejaarden genoemd. Ze zijn best lief en heel rustig, dat dan weer wel. Ik probeer het moederschap te combineren met een eigen zaak die ik heb. Het komt erop neer dat ik soms wel wat ballen in de lucht moet houden. Maar eigenlijk doe ik sowieso maar wat. Ik denk dat het goed gaat maar ik laat wel wat steken vallen soms (ik vergeet heel vaak de tijd waardoor we te laat op school zijn, later eten of mijn kind niet op tijd in bed ligt. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat terzijde).

Mijn bedrijf heet Tavolo enzo. Wij verkopen tafels aan winkels en bedrijven. Tafels uit Italië met een melamine toplaag maar die net echt lijken (bijv. beton look). Je kan je eigen tafel samen stellen. Echt heel mooi, ik word blij van die zaak ondanks de kopzorgen die het mij ook bezorgt (slapeloze nachten kan ik ervan hebben). We zijn nog helemaal niet zo lang op de markt maar het gaat best goed. Soms geloof ik het zelf nog niet helemaal.

In mijn vrije tijd (dat heb ik nog gewoon omdat ik teveel van het mooie leven houd) ga ik graag iets leuks doen met mijn kind, mijn nieuwe liefde of met mijn vrienden. Ik houd ontzettend van leuke feestjes , veel wijn, veel bier (ik ben niet zo goed in grenzen stellen, met alles), sporten (houd ik daar eigenlijk wel echt van?), fietsen in de natuur , tegelwijsheden, allerlei soorten muziek  en verder verslind ik tijdschriften en boeken (ik ben gek op zelfhulpboeken maar of het werkt, ik betwijfel het). En natuurlijk van schrijven, daar word ik ook heel gelukkig van. Dus eigenlijk kunnen we stellen dat ik halverwege mijn leven (hoop ik) eindelijk ben gaan doen wat ik zelf leuk vind. Ondernemen en schrijven en genieten van het leven!

Meer over zoon/enzo:

Dit is Yens, Yens Xin om precies te zijn , want hij komt uit China. Zijn adoptievader en ik hebben hem daar opgehaald toen hij 1 jaar oud werd. Yens is 10 jaar en is een bijzonder ventje. Hij is mijn grootste inspiratiebron. Yens verbaast mij elke dag met de dingen die hij zegt. Ze zijn vrij apart en misschien is hij een beetje wijs voor zijn leeftijd. Hij is heel open en communicatief en maakt graag praatjes met mensen. Yens is super beleefd. Van wie hij dat heeft, is mij een raadsel. Misschien is het wel Chinees. Als hij zich voorstelt , zegt hij daarna “aangenaam kennis te maken” . Het zorgt in ieder geval voor hilarische momenten want je verwacht het niet hè. Yens is heel creatief. Gekscherend noem ik hem vaak de stylist van het Westen want hij wordt later modeontwerper en loopt in eigen Loom (hij is nooit met loomen gestopt) creaties, rolt zijn sokken op en heeft een uitgesproken mening wat hij mooi vindt. Hij zal je altijd met je kleding of kapsel complimenteren als hij het mooi vindt. Hij ziet het direct als je naar de kapper bent geweest of een nieuwe bril op hebt. Hij is sowieso heel complimenteus en gul in zijn liefde. Hij is dol op knuffelen, tekenen, knutselen en kan als de beste nagels lakken en haren vlechten. Heel jammer dat ik zelf geen vlechthaar heb maar hij kan zijn hart ophalen bij zijn stiefmoeder die wel mooi vlechthaar heeft. Maar zijn grootste hobby is dansen en zingen. We zouden  nog wel wat kunnen investeren in zangles want helemaal loepzuiver is het niet, maar hij komt door zijn enorme enthousiasme en uitstraling heel leuk mee. Yens zit op musicalles en zodra hij het podium betreedt , gaat hij stralen en voelt hij zich als een vis in het water. Hier staat hij op de bühne van Carré in de musical Pinokkio. Yens is een artiest in hart en nieren en een genot om naar te kijken. Je kan mij niet trotser maken!