Wat is Moeder enzo?

Ik hield altijd al van schrijven maar ben pas echt alles op gaan schrijven toen de vader van Yens en ik gingen scheiden. Dat heet van je afschrijven. Het bleek dat er allerlei dingen zomaar uit mijn pen rolden, ik was zelf ook stom verbaasd. En een nieuwe hobby was geboren.

Ik schreef verhalen op mijn eigen Facebook pagina. Soms heel openhartig, soms luchtig. Maar altijd echte verhalen en altijd met de nodige zelfspot en humor. Toen mensen mij regelmatig gingen aanspreken over mijn verhalen, begon er iets te kriebelen. Zou ik er echt iets mee kunnen doen? Heel veel zelfvertrouwen had ik niet. Maar dankzij het enthousiasme van deze lieve mensen heb ik toch maar de stap gewaagd en is mijn succesvolle blog Moeder enzo al jarenlang een feit.

De rode draad in mijn verhalen is mijn zoon Yens. Hij is mijn grootste inspiratiebron. Een bijzondere zoon die de dingen net even anders doet in zijn leven. En altijd bij zichzelf blijft. Wat hem heel veel oplevert in het leven, maar waardoor hij zich soms ook onbegrepen voelt en zelfs een tijd lang ook gepest is. Het tv programma Taarten van Abel en Douwe Bob hebben daar verandering in gebracht en Yens meer zelfvertrouwen gegeven en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog erg dankbaar voor.

Ik vind het een eer als mensen aangeven dat ze herkenbaarheid hebben bij mijn verhalen en er soms zelfs moed uit putten. Ik ben erachter gekomen dat ik andere moeders kan helpen met hetgeen ik geleerd heb van mijn zoon. Dat doe ik door lezingen te geven bij bedrijven, (vrouwen) netwerken en scholen en alle inzichten te delen via mijn pepmail. Ook ben ik bezig met een theaterstuk. Een stuk over anders zijn , wat het je kost als je bij jezelf blijft maar vooral wat het je oplevert. Entertainment met een boodschap. Want hoe mooi zou het zijn als ouders en kinderen met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp en er meer begrip komt voor elkaar. Dan wordt de wereld toch een stuk mooier?  Ooit hoop ik ook een boek te schrijven waarin alles bij elkaar komt. Een mens moet altijd iets te dromen hebben he.

Ik hoop dat je er plezier aan beleeft om mijn verhalen te lezen en je abonneert op mijn pepmail. Ik vind het in ieder geval al een eer dat je op mijn site bent. En super leuk! Als je enthousiast bent, doe mij dan een plezier en deel mijn verhalen. Alleen zo kan ik een groter publiek bereiken en mijn dromen waarmaken. Like ook onze Facebookpagina of volg ons op Instagram als je niks wilt missen.  Mijn dank is groot! Echt!

 

Lieve groet,
Yens & Brenda