Blauw, blauwer, blauwst

Vanmorgen stond ie om 06:08 (ik keek meteen op de wekker) voor mijn neus. Normaal gesproken ligt hij naast mij want we hebben maar 1 slaapkamer maar hij stond dus. Met een heel vrolijk gezicht, zag ik toen ik enigszins mijn ogen geopend had. “Mam, mag ik je even storen (dat doe je al) ? Ik moet echt nu een verhaal kwijt (tja en ga dan maar eens weigeren). Ik ben zo opgewonden en heb zo’n zin in de leuke dag vandaag! ” Ik moest even nadenken waar hij het over had want ik kon mij niet herinneren dat ik vandaag iets spectaculairs ging doen namelijk. Maar nee het was kinderlijk eenvoudig, heerlijk. Hij mocht vandaag op school doen wat hij wilde vanaf 11:00 uur. Omdat de partij die dit had voorgesteld (in het kader van de verkiezingen) de meeste stemmen had gekregen (kan ook zijn omdat ze de hele klas chips hadden beloofd). Een hele belangrijke boodschap dus die absoluut om 06:08 gemeld moest worden.

Daarna ging ie weer (op mijn verzoek of was het toch een order?) liggen in zijn bed. Met zijn ogen open want hij kon door de opwinding niet meer slapen. Maar hij hield wel zijn kanis dus ik deed wel mijn ogen weer dicht voor het laatste uurtje. Maar niet voor lang want de huiskat (die aandachtsziek is) had geluid gehoord uit de slaapkamer en vond het dus tijd om keihard te gaan miauwen voor de deur toen het bij ons weer stil was. Waarschijnlijk moest hij ook wat kwijt. Of gewoon eten, dat kan ook.

Dus mijn kind ging eruit en de kat bleef miauwen (want hij stopt pas als ik er zelf uit ga). Maar inmiddels ben ik best goed in negeren sinds ik op yoga zit. Laat het los…..

Toen ik opstond had mijn kind zelf zijn creatie uitgezocht. Okay het was erg blauw (ik heb iets met blauw deze week). Maar het wordt tijd dat hij zelf zijn keuzes gaat maken ipv dat ik het klaar leg dus ik liet het hierbij. Ik moest de gel ook op een bepaalde manier in zijn haar vegen (iets met eerst alles naar achteren, dan omhoog en dan weer opzij). Hij had duidelijk zin in de dag !

We liepen naar buiten en het zonnetje scheen al flink. Voor mij liep een hele vrolijke smurf. Ik bekeek hem nog eens goed met al zijn blauwe kleren en de armband die hij nog net had afgeloomd . Eigenlijk zag hij er fantastisch uit. Hier stond een zelfverzekerd kind, wat fijn!

Dus je hebt helemaal gelijk mijn lieve kind. Ik denk ook dat het een hele mooie dag wordt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *